返回列表 發帖
原帖由 LP-monchhichi 於 2009-3-25 00:31 發表
建議把會所的關閉時間推遲至晚上11時30分.那麼, 住客可多些時間享用會所設施, 而會所職員亦可於午夜12時前離開.
大家意見如何

I would like to ask any feedback from MO/Club Metro???

我唸唔會點回應. 如果佢話廷長時間 d 員工要 ot, 要加管理費, 有無人會 say yes? 如果無, 咁多數不了了之....

原帖由 利謝 於 2009-6-23 11:16 發表
我唸唔會點回應. 如果佢話廷長時間 d 員工要 ot, 要加管理費, 有無人會 say yes? 如果無, 咁多數不了了之....

首都個會所好似24小時, 所以管理費要$2.2/尺.

呢樣算講得通,之不過個swimming pool 都應該同會所同步 收10pm,而唔應該收9pm咁早啦...你地話係唔係???

原帖由 betterlife 於 2009-6-24 09:15 發表
呢樣算講得通,之不過個swimming pool 都應該同會所同步 收10pm,而唔應該收9pm咁早啦...你地話係唔係???  
要留番d 時間比你洗白白嗎 會所10pm 就close, 唔通係泳池直接返屋企
會所應該延長至11pm 才close, 咁泳池就可延長至10pm啦!!

原帖由 Dr.Evil 於 2009-6-23 14:17 發表

首都個會所好似24小時, 所以管理費要$2.2/尺.
始終...羊毛出自羊身上
小魔怪跌左落水變多左個出黎...

原帖由 alfredwsk 於 2009-6-24 10:25 發表
要留番d 時間比你洗白白嗎 會所10pm 就close, 唔通係泳池直接返屋企
會所應該延長至11pm 才close, 咁泳池就可延長至10pm啦!!

呢d係你既意見姐下話? 我住過tko 幾個大型屋苑既會所同泳池都係同步收10pm架囉

原帖由 betterlife 於 2009-6-24 10:30 發表

呢d係你既意見姐下話? 我住過tko 幾個大型屋苑既會所同泳池都係同步收10pm架囉  
其實係港鐵縮骨

[quote]原帖由 qwb4 於 2009-6-24 10:34 發表
其實係港鐵縮骨

原帖由 betterlife 於 2009-6-24 10:36 發表

It is a point!!! Poor MTR mgt
我只係隨口發up風咋

swimming pool close too early.. i said that many time
when i back to home, it's already 7:15.. after eating and take rest before swimming.. it's already 8:30 , the pool close 9:00

原帖由 cuppy 於 2009-6-24 13:53 發表
swimming pool close too early.. i said that many time
when i back to home, it's already 7:15.. after eating and take rest before swimming.. it's already 8:30 , the pool close 9:00

Agreed with you! Seems it totally doesn't make sense to be closed at 9:00pm

我也覺得游泳池關的太早,會所的目地是讓住客能多多利用,健身休閒也好,但游泳池關9點也真的太早,有多少人是不用上班的,若要上班的人,能準時下班的也很幸運了,回到家最快也六/七點了,

游泳池關 9 點的意思是要求住客-------要游泳健身的,請準時下班,速速回家,飯也不可吃(吃了消化不良可不負責認),然後趕快換好泳衣就要去游泳,

我不知管理部是故意還是裝無知,沒有認真考慮住客的情況及需要,我只知道會所的設施應是為住客而設的,應該因絕大多數的合理需要而來訂立或修正,而不是管理部自以為是的來訂,說難聽的,是我們付錢請他們來管理的,若付錢的有意見,那是不是要來檢討

延長至10點或10點半應合理,也可讓多一點人來使用,

係啦..食完飯又唔可以即刻遊水.  
我計過..最快都係8:15分去到.. 仲要係好趕好趕.. 食少少野..
換得衫..跳到落水..都真係要8:30

Any feedback from Owners Committee and Management Office?