返回列表 發帖

初來報到有若干疑難請友鄰幫忙

各位好!本人剛購入1座低層H單位,現有若干疑問,煩請各位不吝賜教:

1. 1座低層H會否受商場食肆油煙影響?

2. 1座低層H會否受交通燈及車輛噪音影響?

3. 1座低層H的景觀會否受前面草地日後發展影響?

4. 按揭是否需要購買火險,抑或大廈公契或管理費已包括在內?

5. Metro Town 或 Le Point 單位漏水情況是否嚴重?

初來報到,人生路不熟,還請各位友鄰多加照應!謹致謝忱!

初來報到有若干疑難請友鄰幫忙各位好!本人剛購入1座低層H單位,現有若干疑問,煩請各位不吝賜教:

1. 1座低層H會否受商場食肆油煙影響?

2. 1座低層H會否受交通燈及車輛噪音影響?

3. 1座低層H的景觀會否受前面草地日後發展影響?

4. 按揭是否需要購買火險,抑或大廈公契或管理費已包括在內?already included in 大廈公契

5. Metro Town 或 Le Point 單位漏水情況是否嚴重?

初來報到,人生路不熟,還請各位友鄰多加照應!謹致謝忱!

welcome

回復 1# trillionaire 的帖子

我淨識答5.
我同我D親朋住咁耐,托賴沒有收到漏水報告。
反而係呢度D豐澤冷氣機夏天在室內會滴水,搞到牆壁滲水就有。
同埋呢度春天會好潮濕,買定抽濕機穩陣。

咁我答第二題啦....
我住二期高層... 有時都聽到d人飛車聲鬼咁嘈....靜靜地又留心都會聽到交通燈聲
亞蟹~留言~

原帖由 crabcrab 於 2009-2-2 11:07 發表
咁我答第二題啦....
我住二期高層... 有時都聽到d人飛車聲鬼咁嘈....靜靜地又留心都會聽到交通燈聲

我住二期內園,好靜.
MTman  TAMAMA

5----冇漏水

原帖由 crabcrab 於 2009-2-2 11:07 AM 發表
咁我答第二題啦....

我下次吾比甘大油

Q1 - Q3 都係要實地睇至知喎. 每個單位的情況都可以不同.

歡迎加入!

原帖由 freddielau 於 2009-2-2 11:19 發表

我下次吾比甘大油
唔係喎...通常都係過咗十二點之後...果段時間你唔係應該瞓咗咩 ....
亞蟹~留言~

原帖由 crabcrab 於 2009-2-2 11:55 AM 發表
唔係喎...通常都係過咗十二點之後...果段時間你唔係應該瞓咗咩 ....

原帖由 freddielau 於 2009-2-2 11:58 發表

夢.....................遊
亞蟹~留言~

原帖由 crabcrab 於 2009-2-2 02:51 PM 發表
夢.....................遊

A trillion thanks to all of you

多謝各位提供寶貴意見。

咁我答
1. 應該冇乜油煙味
2. 會有些車聲
3. 會被遮

3. 草皮地將會興建稅務大樓, 法院同人民入境事務處, 另外好似重會興建圖書館等.
(相信到時會影響到T1,2 0既境觀 ,不過想信如果興建有關建築物會刺激MT/LP樓價上昇. )