返回列表 發帖

冷氣機滴水

我果部响出邊滴水,

如有, 你地有無叫CK整番佢?

mine is inside

可以直接call葉師傅(93043166)。今日發現廳冷氣滴水,叫左師傅上o黎睇。

回復 2# 秦先生個老婆 的帖子

應該是倒汗水, 但出水口淤塞, 所以從風口位滴水. 請師傅吧 (我自己就diy, 要拆開外殼清理垃圾和疏通排水口)

原帖由 Vivian 於 2008-8-2 22:35 發表
可以直接call葉師傅(93043166)。今日發現廳冷氣滴水,叫左師傅上o黎睇。

葉師傅係豐澤既師傅, 趁仲有保養就快d搞.

請問要幾多錢??

唔駛錢,仲係保養期嘛。

豐澤冷氣不能低于外面氣溫三度!

原帖由 Vivian 於 2008-8-4 15:01 發表

葉師傅係豐澤既師傅, 趁仲有保養就快d搞.

經驗分享:
我都係由黎生經三重層面至請得郁這個「葉師傅」,
佢仍然和其他工作人員一樣,話開冷氣不能低于外面
氣溫三度!否則一定噴水,這是正常的!我說有乜可
能?如果出面33度,我唔通開30度?我堅持要佢整,
佢就將條大繩固定在露台鋁窗框上,黎生立刻制止佢
,改係露台鐵欄固定,佢立時黑面,都唔知為乜東東
芫荽蔥?佢「整」完後,好老氣橫秋地同另一個師傅
發表偉論:「我已經成條喉包哂膠布啦,一定無水流
落黎,如果咁都唔滿意,就唔知佢想點!」
因為不能即時再開機,結果翌日試機,D水又流落黎。
我再報,回覆係要用吊船檢查,但過幾日又話吊船壞
,要等。現在已經2星期了,石沉大海!

原帖由 lolanto 於 2008-8-10 15:02 發表

經驗分享:
我都係由黎生經三重層面至請得郁這個「葉師傅」,
佢仍然和其他工作人員一樣,話開冷氣不能低于外面
氣溫三度!否則一定噴水,這是正常的!我說有乜可
能?如果出面33度,我唔通開30度?我堅持要佢 ...

原帖由 slwlau 於 2008-8-2 11:05 發表
我果部响出邊滴水,

如有, 你地有無叫CK整番佢?

My master bedroom响出邊滴水!!!! So annoying at night!

琴晚瞓到半夜聽到滴滴答答聲, 原來主人房個冷氣機滴緊水, 成個窗台濕晒, 之前住一期係咁, 而家二期又係咁

原帖由 ccc 於 2008-9-7 13:12 發表
琴晚瞓到半夜聽到滴滴答答聲, 原來主人房個冷氣機滴緊水, 成個窗台濕晒, 之前住一期係咁, 而家二期又係咁

窗台濕,張床點能倖免?
MTman  TAMAMA

漏水係最煩......好彩我冇啫......

原帖由 ccc 於 2008-9-7 01:12 PM 發表
連部机都跟人

原帖由 ccc 於 2008-9-7 13:12 發表
咁家下無事ma
亞蟹~留言~