返回列表 發帖
原帖由 meimeicat 於 2008-7-17 11:00 發表

12星座,
12生肖,
行星名,
大學排行榜 港大, 耶大, 倫大, Harvard Univ , Stanford Univ , California Inst Tech, Univ Oxford ....

名車榜: 學行車, 3輪車, 單車, 前7, Honda, BenZ, Ferrari,  ...

咁好似我個個好d,輕鬆版係咩哩~~~

原帖由 kamming 於 2008-7-17 11:06 發表

咁好似我個個好d,輕鬆版係咩哩~~~

都唔會用, 無諗過

事實呢家野唔會亂講, 講左就會變事實
事實唔怕講, 講左解決到就唔會係事實
~~ 喵喵 ~~

原帖由 meimeicat 於 2008-7-17 11:04 發表

你同 k gor 話嚴肅版ma

仲唔夠嚴肅咩
用軍階得唔得呢, 由下士到上將都有好幾級, 跟住一星上將, 二星上將, 三星上將, .....n星上將, ...要幾多有幾多

原帖由 ccc 於 2008-7-17 11:35 發表

呢個提議都唔錯, 但到底軍階有邊幾級呢

:o 跟祖國定跟邊度架先?

士級, 尉級, 將級, 唔知有冇漏呢

原帖由 lepoint 於 2008-7-17 11:36 發表

:o 跟祖國定跟邊度架先?
應該分別唔大!

:o 唔知 up 唔 update 的:

现役军官的军衔设3等11级。将官分一级上将、上将、中将、少将4级;校官分大校、上校、中校、少校4级;尉官分上尉、中尉、少尉3级。士兵的军衔设3等7级。

或者簡單D,唔需要跟足, 太junior都唔好聽!
現有保留, 加5000分--上將級會員, 10000分--一星上將, 20000分二星上將,.......nx10000分--n星上將!

原帖由 alfredwsk 於 2008-7-17 11:32 發表
用軍階得唔得呢, 由下士到上將都有好幾級, 跟住一星上將, 二星上將, 三星上將, .....n星上將, ...要幾多有幾多

我鍾意聖鬥士星矢冥王十二宮篇, 逐級逐級咁打上去

~~ 喵喵 ~~

原帖由 alfredwsk 於 2008-7-17 11:40 發表
士級, 尉級, 將級, 唔知有冇漏呢
漏左個校級tim

原帖由 meimeicat 於 2008-7-17 11:47 發表

我鍾意聖鬥士星矢冥王十二宮篇, 逐級逐級咁打上去
但唔識分, 邊級高D喎

既然禾地呢度有位探長...不如用警階黎分啦....

軍司旅團營連排, 將車馬砲士象卒

~~ 喵喵 ~~

一係簡單d用番而家d星星, 月亮, 太陽~~
星星, 1,000
月亮, 10,000
太陽, 100,000

原帖由 CYL 於 2008-7-17 11:49 發表
既然禾地呢度有位探長...不如用警階黎分啦....
但驚做警察的朋友唔太鍾意喎:o