返回列表 發帖
原帖由 freddielau 於 2008-7-30 14:41 發表
我住九座,比以前五座強好多。

really
mine is ok wor

原帖由 qwb4 於 2008-7-30 14:58 發表

我要關細d水喉入水制...仲搵緊浴缸果個邊度搞

有冇人知邊度整細啲, 太勁啊, 係咪假天花上面?

原帖由 Rilakkuma 於 2008-7-30 16:35 發表

定係廚房SINK盤下面?

只要在lift大堂開大個水錶就可解決水壓問題

管理處今日上黎幫我較大浴室水力(在洗手盤下的櫃內), 不過熱水仍然冇改善, 佢話要叫煤氣公司上黎換filter. 如果整得好我上黎再報告.

sink 盤和洗手盤都有兩個冷熱水制, 我都較細咗, 慳水又唔會彈水落地下, 但花洒會唔會要較總制?

原帖由 andy@t3 於 2007-4-17 10:13 發表
水力非常弱...大家有無這個問題 ? THANKS....

唔覺噃_??我住T7/50+FR 沖涼時0的水好似打埋黎咁噃 會唔會同你住幾多樓有關呢?!?

原帖由 qwb4 於 2008-7-30 14:58 發表

我要關細d水喉入水制...仲搵緊浴缸果個邊度搞

LP 0的單位應該淨係得SINK盤下面一個總水掣噃?

今日再搵人上黎睇, toilet sink下面水制只係洗手盤用, 管理處哥哥擺明水我. 但係我喺kitchen天花個總制調較過之後, 問題仍然存在, 所以真係有可能係煤氣filter 或bar數, 甚至水管問題

原帖由 visiteur 於 2008-8-1 12:42 AM 發表
今日再搵人上黎睇, toilet sink下面水制只係洗手盤用, 管理處哥哥擺明水我. 但係我喺kitchen天花個總制調較過之後, 問題仍然存在, 所以真係有可能係煤氣filter 或bar數, 甚至水管問題

I have come accross similar problem when I was in MT.....Finally it was fixed by Town Gas changing the circuit broad...
I'm not sure whether we have same problem or not.

煤氣公司上左黎喇, 個filter好乾淨, 佢仲幫我試過好多野好好人, 結果係唔關煤氣事, 因為其他熱水出水無問題, 只係浴缸果個特別細, 佢話一係水龍頭有d塞, 一係就水管問題(咁就麻煩)... 我要搵水喉佬黎睇.

仲有, 終於知道sink下個膠水管有乜用, 佢話係比熱水爐果幾係透明膠喉排水用, 所以唔可以封住. 唔知點解我上手會將d膠喉抽晒出黎...

原帖由 Rilakkuma 於 2008-7-30 16:35 發表

執漏整水喉個cf移開主厠假天花指俾我睇,浴缸边對上嘅係客厠鹹水掣,近sink的係主厠鹹水掣,係紅色嘅.
MTman  TAMAMA

[quote]原帖由 mtman 於 2008-8-3 12:30 發表

執漏整水喉個cf移開主

匯報吓先. 我換左水龍頭同花灑之後問題完全解決....好彩唔洗換水喉

原帖由 TKL 於 2008-8-4 08:37 發表

謝謝你有用的資料
請問係咪指 "廚房" (紅色字) 呢?

yes
MTman  TAMAMA