返回列表 發帖
水壓麻麻地啦..唔夠勁...

原帖由 cklee 於 14/5/07 12:17 AM 發表
水壓麻麻地啦..唔夠勁...

the only solution is to replace a stronger "head"

原帖由 andy@t3 於 2007-4-18 11:22 發表

MT話所以辦法已經試過  , 但他們又講水壓這樣是正常的,不跟他們玩下去啦,將自己找專業人士...........

有無check 過 d 喉管有無沙坭淤塞?? 我屋企曾經都試過, 最後師傅發現有沙石塞左條喉所以攪到 d 水好弱, 通返就無事喇.

The higher the level, the lower the water pressure. It is normal....

我住3座中層都有同樣問題, 如果熱水開到最盡, 花濾會唔work, 而家要將溫度調高5度, 然後將水龍頭撥中間先至有好慢又ok啱溫度嘅水喺花濾出. 我唔知到冬天我會唔會發癲.

請問有乜解決方法?

check 下開晒水制未.... 或者 call MO 搵人同你睇下個水制.....

我聽日試下

the water pressure on my floor is very good enough without any problem.
I am living in high floor in Blk 9.
Freeman

me no problem wo

原帖由 freeman 於 2008-7-30 13:23 發表
the water pressure on my floor is very good enough without any problem.
I am living in high floor in Blk 9.

me 2~

lp alrdy with two anti-fire floors, which mean there should be two mid-bump system. the water pressure to high floors should be better than tko plaza, centre park, os...

我住九座,比以前五座強好多。

原帖由 freddielau 於 2008-7-30 14:41 發表
我住九座,比以前五座強好多。

我要關細d水喉入水制...仲搵緊浴缸果個邊度搞
小魔怪跌左落水變多左個出黎...

原帖由 qwb4 於 2008-7-30 14:58 發表

我要關細d水喉入水制...仲搵緊浴缸果個邊度搞

試下主廁天花