返回列表 發帖
原帖由 PropertyFever 於 2008-6-14 22:18 發表
應是去水位發出, 巳多次倒水入內, 臭味亳無改善.
還是有其他臭味來源?

你們的厠所完全沒有臭味嗎?

You may have water leakage and accumulated somewhere.

原帖由 meimeicat 於 2008-6-15 01:00 發表

All water holes in toilet

Thank you.

回復 #1 PropertyFever 的帖子

me 2,倒

回復 #12 MTR 的帖子

廚房?請問位罝

[quote]原帖由 vwan 於 2008-6-15 08:27 發表
廚房?請問位罝

回復 #20 MTR 的帖子

Thank you!等我去check 下先smiley (21)

回復 #20 MTR 的帖子

請問廚房U型去水渠冇密封,可以倒水入去?smiley (11)

原帖由 vwan 於 2008-6-15 16:14 發表
請問廚房U型去水渠冇密封,可以倒水入去?smiley (11)

廚房有U型去水渠smiley (11)

原帖由 mtman 於 2008-6-15 17:36 發表

廚房有U型去水渠?smiley (11)

條渠唔係位於地面,你打開個廚櫃先會搵到, 渠口朝天,有兩三條透明水管插在堶,估計是熱水器或冷器機排水之用

不妨摸摸渠口,如有風出,即表示渠內冇水阻隔,屋堹銈薴Q居其九從這渠而來

回復 #1 PropertyFever 的帖子

無臭wor..但個kitchen就好臭!

原帖由 MTR 於 2008-6-15 18:01 發表

條渠唔係位於地面,你打開個廚櫃先會搵到, 渠口朝天,有兩三條透明水管插在堶,估計是熱水器或冷器機排水之用

不妨摸摸渠口,如有風出,即表示渠內冇水阻隔,屋堹銈薴Q居其九從這渠而來

哦! ic . Thx MTR.
無臭

原帖由 teddylau 於 2008-6-15 21:23 發表
無臭wor..但個kitchen就好臭!

有冇試過加水入去廚房個u型渠? 不妨加多d水, 包保廚房唔再臭

原帖由 MTR 於 2008-6-15 09:56 PM 發表

有冇試過加水入去廚房個u型渠? 不妨加多d水, 包保廚房唔再臭

某錯某錯...用1:99...臭味唔再周圍走...

可能臭味係由堆填區(即首都)發出,吹東南風就最勁臭,所有向東南的單位(include 將中、將廣),無一幸免smiley (14)

希望可以幫到你
我係第五座,我入住初期, 主人房厠所都係好臭。叫CK上來check極都無用,後來有人告訴我係浴虹去水有問題。(去水倒溜)
你可以將浴虹上的格器取下,如果你無放水都見到有水落過,就一定係倒留問題。
後來CK將浴虹拿起,重新裝過去水就沒臭氣。