返回列表 發帖

回復 #60 esther 的帖子

可否再告訴我知其他地方要執漏.因為我趕住入住及本身不能抽太多時間上去單位check.thank you.

D云石顏色好難睇得出有裂痕....所以記得要用最親密的方法服侍...用手輕撫...我朋友就係咁發現佐要同其中一件講分手

回復 #84 esther 的帖子

嘩! 咁都得!! 好采有一星期驗, 但唔好采就係得半年保養.  

凡有可疑既地方, 我都會報 defect, 費事第日有問题, CK話我無報過…

以前住果度試過CK話我係二手業主, 任何問題都不會受理, 今次我一手, 乜鬼都報, 等佢無得抵賴

原帖由 esther 於 2008-5-8 10:34 發表
回復 #85 lepoint 的帖子
回復 #86 mtman 的帖子

係, 加加埋埋, 成一百個, 成屋都係 post-it note, 晚晚喺度抄張defect紙

我無搵驗樓師, 自己+ 親友幫手驗咋

好叻!

我前兩日都收咗key啦, 除咗空心磚, 玻璃窗花痕等等常見問題外, 大家有無發現以下問題:
1) 露台趟門關緊後, 從外向兩邊潑水, 有水從邊腳內廳, 防水有問題;
2) 厠所洗手盆高位既去水慢, 如果水喚不停注水情況下, 由於高位去水唔切, 可能滿瀉水浸厠所.
smiley (11)

回復 #93 Bread 的帖子

Bread, 睇樓盤傳真預告驗樓的單位好似也有1的問題.

我就已經報咗俾收樓部喇, 唔知佢點跟進了

回復 #93 Bread 的帖子

same for me 1)

原帖由於 2008-5-9 13:09 發表
我前兩日都收咗key啦, 除咗空心磚, 玻璃窗花痕等等常見問題外, 大家有無發現以下問題:
1) 露台趟門關緊後, 從外向兩邊潑水, 有水從邊腳內廳, 防水有問題;
2) 厠所洗手盆高位既去水慢, 如 ...

Thx  Bread,
請問"高位"指乜?

原帖由 Bread 於 2008-5-9 13:09 發表

Thanks for your information, Bread.

原帖由 Bread 於 2008-5-9 13:09 發表

兩樣都未試~

原帖由 esther 於 2008-5-6 12:46 發表
有樣野好核突, 就係d 厠所水, 好黃好黃好黃, 係咪生..

可能佢熱氣 woo

lepoint,

你收左樓, 感覺如何:o
有冇野要執漏呀

原帖由 TKL 於 2008-5-9 21:50 發表
lepoint,

你收左樓, 感覺如何:o
有冇野要執漏呀

唔錯, 幾好 ! 查實今日冇咩點 check defect ! 因為搵左人星期日驗樓 ! 不過聽日都會再去 check 下先~