返回列表 發帖

回復 #60 esther 的帖子

睇落一

[quote]原帖由 Salmon 於 2008-5-5 13:00 發表
睇落一

我收到信,但仲未收到樓呀! 真係等了又等......
收左樓後一定同大家share!

有樣野好核突, 就係d 厠所水, 好黃好黃好黃, 係咪生..

原帖由 silee2000 於 2008-5-5 18:28 發表
我收到信,但仲未收到樓呀! 真係等了又等......
收左樓後一定同大家share!

How long does it take?
I will go to the solicitor office on10th May and has booked with ck to take the key on 11th May. Is it ok?

原帖由 DingDong 於 2008-5-6 12:52 發表

How long does it take?
I will go to the solicitor office on10th May and has booked with ck to take the key on 11th May. Is it ok?

You may book in advance. The number is 35430303

[quote]原帖由 esther 於 2008-5-6 12:46 發表
有樣野好核突, 就係d

回復 #67 kh2233 的帖子

within 30days after we submit our defect list

原帖由 esther 於 6/5/08 12:46 PM 發表
有樣野好核突, 就係d 厠所水, 好黃好黃好黃, 係咪生..

me 2

artchan 今天收樓, 請問多唔多執漏呢:o
你心目中的 dream house 有大分別嘛:o

原帖由 TKL 於 2008-5-6 18:06 發表
artchan 今天收樓, 請問多唔多執漏呢:o
你心目中的 dream house 有大分別嘛:o

未check defects.
全屋都在expectation 以上, 廚房沒有想像中細, 廁所好ok.
希望你都有同感, 幾時收樓啊?:o

回復 #68 esther 的帖子

in this regard, we can only start the renovation work after these 30 days ?

原帖由 artchan 於 2008-5-6 18:31 發表

未check defects.
全屋都在expectation 以上, 廚房沒有想像中細, 廁所好ok.
希望你都有同感, 幾時收樓啊?:o

咁咪好囉, 你個 veiw 好好好好好..........靚呀
我同律師講左fax 封信比我就得, 佢叫我本星期五辦理有關手續, 即時可以發收樓信比我, 我諗住明天 book 星期六取 key.
希望唔會 fully booked 喇
請問你係收樓處要 briefing 幾耐先可以上樓開門入屋呢:o

原帖由 TKL 於 2008-5-6 18:36 發表

咁咪好囉, 你個 veiw 好好好好好..........靚呀
我同律師講左fax 封信比我就得, 佢叫我本星期五辦理有關手續, 即時可以發收樓信比我, 我諗住明天 book 星期六取 key.
希望唔會 full ...

非常多謝
要 brief 15 min.因今天只有我一人收樓. They are very nice.
快D BOOK, 現在可試試.

原帖由 artchan 於 2008-5-6 18:40 發表

非常多謝
要 brief 15 min.因今天只有我一人收樓. They are very nice.
快D BOOK, 現在可試試.

謝謝你提醒