返回列表 發帖
勁!!

吓!咁都得?我要記住到收樓時,乜鬼都拉吓推吓D嘢先得。

回復 #26 esther 的帖子

謝謝你 post 上來分享
請問有冇其他執漏呢:o

Thanks for your sharing.

大門本來都吾錯,?知原來偷工,底郭仲有棘

原帖由 qwb4 於 2008-5-2 20:28 發表
haha...又係唔記得整玻璃膠

又係 ?

我今日都收左樓, 大致上都冇麥問題, 抽氣線都記得喞膠 (好彩好彩 ), 比較礙眼係大門門牌同門鎖都裝斜左 !
d牆身同天花批盪都麻麻地, 手工一般 (不過ck樓都唔會有太大祈望)...

size冇想像中咁大, 不過新樓黎講算ok, 廚房, 大門同lobby都好靚, 廚房地板係黑色閃石雲石靚過mt好多
影左好多相, 轉頭再post上網 !

雖然我未收樓,但我個裝修師父話最緊要睇吓個浴缸有冇滲水,否則好大鑊,有可能滲落下–層(可能要賠償喎!)

請問收樓defect報告要幾多日之內交回管理處?

為方便各位查看, 請避免係度吹水, Thanks!

原帖由 Windsor 於 2008-5-3 17:21 發表
請問收樓defect報告要幾多日之內交回管理處?

7日內, 比較失望係所有電器保養得半年 !

原帖由 meme 於 2008-5-3 16:58 發表
雖然我未收樓,但我個裝修師父話最緊要睇吓個浴缸有冇滲水,否則好大鑊,有可能滲落下–層(可能要賠償喎!)

驗樓個師傅仲有提我check齊唔齊燈胆, 所有水電有冇問題同confirm水,電大制位置 !

原帖由 ccc 於 2008-5-3 18:02 發表

唔該晒,七日都算合理。

原帖由 meme 於 2008-5-3 16:58 發表

anyone know how to test 浴缸有冇滲水 ??  it look difficult to test with.......??smiley (11)

原帖由 ccc 於 2008-5-3 18:02 發表

裝修完就要快d 入伙, 電器要運作下, 先知道有冇問題.

fill a tank of water and leave it there for a day or so?

原帖由 freeman 於 2008-5-3 18:33 發表

anyone know how to test 浴缸有冇滲水 ??  it look difficult to test with.......??smiley (11)