返回列表 發帖
x5........

x6

原帖由 disney100hk 於 2008-3-12 12:06 發表
我剛剛打去律師樓問幾時要比stamp duty, 他說會寄信通知我, stamp duty fee, management deposit 連泥頭費用一起計, 我有問到會否延期交樓, 他回覆應該可以如期交樓....(p.s. 我是用胡關李羅律師行, 故相信好快 ...

已經唔記得仲末俾stamp duty添 ,D $$ 已經買入左金魚缸潛緊水 (ps, I am also take 胡關李羅律師行, is it faster?)

T9 100% 遙遙領先...

原帖由 pulses 於 2008-3-12 20:21 發表
T9 100% 遙遙領先...

pulses 你收到信呀! 我又係9座 , 不過可能摸貨, 未有通知!

我都係摸貨, 不過, 按錯制吧了, 太緊張呀

哦, 原來T9 既一位係流料~
仲等我以為有料到添~

oh

原帖由 pulses 於 2008-3-12 21:08 發表
我都係摸貨, 不過, 按錯制吧了, 太緊張呀

me 3

phoned up my solicitor, still no good news

oh! just a wrong input.

原帖由 LP-monchhichi 於 2008-3-12 23:31 發表
phoned up my solicitor, still no good news

smiley (14) 如果 CK 會早一個月通知收樓........smiley (17) 最遲下星期一應該有信架喇喎~ 如果仲未有.....smiley (8)

地政署個測量師覆左我話LP份CC仲process緊, 到今日都仲未批, 因CK仲有d野未履行到, 但爭d咩同仲要幾耐先批佢就唔肯答啦   照咁睇下星期一出收樓信

[quote]原帖由 ccc 於 2008-3-13 14:15 發表
地政署個測量師覆左我話LP份CC仲process緊, 到今日都仲未批, 因CK仲有d野未履行到, 但爭d咩同仲要幾耐先批佢就唔肯答啦   照咁睇下星期一出收樓信

but the thing is that whether CK can fulfil LandsD in a short time or not is the problem.