返回列表 發帖
原帖由 ccc 於 2008-3-15 19:33 發表
頭先有個相熟嘅香港置業經紀打比我話已有十座業主收到信通知收樓, 定左四月十日收樓, 由第十座開始收到第六座...我個單位唔係經佢買入, 佢亦冇叫我賣樓, 純粹提我做定mortgage又唔似吹水喎 :o

係咪真架 smiley (1)

頭先有個相熟嘅香港置業經紀打比我話已有十座業主收到信通知收樓, 定左四月十日收樓, 由第十座開始收到第六座...我個單位唔係經佢買入, 佢亦冇叫我賣樓, 純粹提我做定mortgage又唔似吹水喎 :o

有冇十座業主收到信通知收樓?  有既麻煩通知大家.  thanks.

我係九座, 如果消息係真, 都應該好快收信... 好期待呀 smiley (1)

原帖由 kayall 於 2008-3-16 01:07 發表

有冇十座業主收到信通知收樓?  有既麻煩通知大家.  thanks.

我係九座, 如果消息係真, 都應該好快收信... 好期待呀 smiley (1)

kayall,

希望你下星期內收到信
我知你一收到信,一定會立刻報到

smiley (30) good news ar~ 呢次連日期都講得出, 希望係真架啦~ thx !

原帖由 lepoint 於 2008-3-16 11:39 發表

smiley (30) good news ar~ 呢次連日期都講得出, 希望係真架啦~ thx !

有冇第十座既朋友出黎証實下呢~~~

等到花兒也謝了又開又謝左幾次了~

原帖由 bbcat 於 2008-3-16 11:47 發表

有冇第十座既朋友出黎証實下呢~~~

等到花兒也謝了又開又謝左幾次了~

smiley (17) 我札花等到變左標本喇~~~~~~

如果係真,都好快收啦喎!

朋友們
我會每日都去 Check 信箱
一有消息, 必定立即上報!!

Me too. And i will ask ck tomorrow

原帖由 LP-monchhichi 於 2008-3-16 16:47 發表
Me too. And i will ask ck tomorrow

等你好消息啦monchichi~~

smiley (7) 十座既兄弟姊妹, 等你地好消息喇~

原帖由 lepoint 於 2008-3-16 21:56 發表
smiley (7) 十座既兄弟姊妹, 等你地好消息喇~

今天致電給相熟的香港置地 經紀查詢T10收樓一事, 他說只聽到律師樓致電叫T10業主上會, 準備4月中收樓, 據他所知應仍未收信, 但他會幫忙求證有關消息

at least solicitor has started to phone up owners to get ready. that means they have heard news from developer for handing over, and may mean that the CC has been obtained (solicitor need a few weeks' time to prepare document after availability of CC..) !!! It's really a good news if it's true!

phoned CK, they have not yet received the CC

流料......... 幾時先真........