返回列表 發帖

會所設施損壞多時不見維修

室內泳池的熱水及冷水按摩池、GYM內過半跑步機、健身單車已損壞多時,但未見任何維修,為何更換了帝豪會反而服務質素大幅下降!?

一分錢一分貨。雜誌室前晚都有一段時間無人當值,且會所電話亦時常無人聽。
至怕第日話CUT COST,連電梯都找至平

可惜每次投票都有一大大大班人空白授權比一班得把口的人......

做到業委, 就為所欲為, 應做的又有幾多做咗?

港鐵唔係應該有監管咩?
做得咁差都唔理?

低價中標..... what do you expect ?
個班"會所重標團隊".... 潛哂水 ?!

低價中標..... what do you expect ?
個班"會所重標團隊".... 潛哂水 ?!
AlienB22 發表於 2017-11-11 09:45

你中傷人地之前都落去會所做下資料搜集!

會所好多設備係帝豪會時期己經壞了, 不過昂貴帝豪會唔理, 上屆業委會掛住黏大字報, 譴責呢個譴責果個, 邊有時間。。

到新會所上場, 帝豪會拒絕交接, 所有維修都要經地鐵工程部睇過再約保養商過來睇, 唔係會所職員去整的, 加上大部分設備都是交樓時代既產品, 到宜家零件已經冇, 重新買要按程序開幾次會, 問價選model, 訂貨送貨安裝, 唔係去買菜。 其實呢的野上屆應該做的。

其實如果樓主有去睇, 應該發現所有跑步機及電視, 划艇機都已經全部在運作中, 會所爛sofa都已被更換,宴會廳的Sofa也在訂購中,  但Alien實在不能捨棄機會去攻擊新業委和會所公司!!

另外羽毛球場由於多年管理不善, 已經被白蟻破壞不堪, 完全滅蟻幾乎是不可能的任務。 不知道連任多年的現屆3,6 ,9 座業委情何以堪呢?? 佢地連會所小組會議都費事去。 最近會所已經將場館裡面損壞最嚴重既地板換咗, 花費也不小。

室內按摩池喉管漏水嚴重, 也不是今天才發生的事,換喉管也不是簡單的事, 據說已在進行中。

另外要提的是在新會所公司上場不久, 已經發現有設備無緣無故的受破壞, 包括飲水機的紙杯被大量取走, 女淋浴間內坐椅被折斷, 女廁比弄塞, 最嚴重係蒸汽浴室上面安全制比拆走! 呢個制不是普通人可以拆走的, 這是新會所進場時找服務維修商檢查時發現。 真不知道是不是有人在製造事端混亂!

我想令某些人及其黨羽很不爽的係, 這家他們鬧到一文不值會的會所公司, 已經贏了緻藍天天駿等將軍澳屋苑的會所項目!

我並不是現屆業委, 有些會所的項目我都不太知道進展, 但看不過眼惡毒的中傷所以要出聲。。。

唔搞攻擊;又點會咁有長細報告睇呢。……… 謝謝你!(下次早啲交報告啦。)
你唔係業委 ……. ,又會知咁多嘢 ?!
….. Impressive !

會所公司中甚麼標,我無興趣知。我只關心本屋苑嘅事。

正所謂 垃圾的屋苑管理公司 製造一班垃圾的業委 然後再選出一間 垃圾的會所管理公司!!!
完全同意ALIEN B22 之說, GYM ROOM D機--->10部跑步機 同 單車機壞左一半以上,超過半年都未搞店!!! 最近重要壞埋 2部STEPPER(4部 壞左2部)!!! 不管 前朝的會所管理公司如何, 但現實的確是GYM ROOM內的跑步機,單車機 和 太空漫步機 都已經廢左一半, 咁而家接手左既管理公司 同個班 周之無日 係度嘈喧巴閉既 業委 係未就唔使負責 搞返好D設施先!!!???

BTW, 帝豪會 就算點差, 都會定時定侯 入去GYM ROOM CHECK下D 人有無比帶手帶入去做GYM,返觀而家呢間 垃圾會所管理公司 我未見過佢地會主動入去GRM ROOM CHECK手帶既 我未見過佢地會主動入去GRM ROOM CHECK手帶架!!! 被發現無比$入去做GYM既人要罰$, 再犯就要罰停用會所三個月!!! 但而家呢...!!!!!!??????
我之前 已經同會所職員 以及MO 張先生反影左N次--->話見到好多人唔比$ 就已經衝左入去 做GYM....但情況還然沒有任何改善過!!!!!!!!
當然 呢D也是 個人自私貪小平宜和公德心的問題 !!!!!

你中傷人地之前都落去會所做下資料搜集!

會所好多設備係帝豪會時期己經壞了, 不過昂貴帝豪會唔 ...
kc123 發表於 2017-11-12 20:22

多謝提供資料,加深了解

多謝提供資料,加深了解
trillionaire 發表於 2017-11-14 17:20

沒問題, 真業主我相信我分得出來, 有意見或看到不妥的地方歡迎到業委會或小組會表達, 他們每次開會都差不多3-4小時, 跟以往不一樣, 不用登記也可以來, 他們會盡量先解決業主問題。

回復 10# kc123

你嘅報告寫漏咗 GYM ROOM 嘅事喎 ?!

沒問題, 真業主我相信我分得出來, 有意見或看到不妥的地方歡迎到業委會或小組會表達, 他們每次開會都 ...
kc123 發表於 2017-11-14 22:59

只要提出充分理據,業主自會分辨是非的。

感謝為屋苑出力的朋友!

係囉... ; 真(白che)業主只識選擇性地講好嘅嘢 ……. 真(白che)業主只會睇到好嘅嘢 !

痴痴呆呆坐埋一枱 !

kc123 ; 你得倆個分身(自彈自唱 ),記倆個Password 應該都好易記。

.......唔通你係呢間垃圾會所管理公司嘅CEO ?!

回復 13# AlienB22

講得好!!!~~~比個LIKE你!

係囉... ; 真(白che)業主只識選擇性地講好嘅嘢 ……. 真(白che)業主只會睇到好嘅嘢 ...
AlienB22 發表於 2017-11-16 10:00

自暴其醜喇你!理屈詞窮露晒底!