返回列表 發帖

呢排上網速度好慢

呢排上呢個科林速度好慢,感覺好似去番舊科林,同埋間中無法顯示,有時又無端端跳左去第二度,請問大家有冇出現呢個問題,定係我部電腦唔爭氣?

me mo wor... very fast wor...

how about others?

原帖由 MTR 於 2007-3-11 01:41 發表
呢排上呢個科林速度好慢,感覺好似去番舊科林,同埋間中無法顯示,有時又無端端跳左去第二度,請問大家有冇出現呢個問題,定係我部電腦唔爭氣?

I have the same problem last night, very slow or could not display.
But no these problems this Sunday morning yet.

我發覺加左廣告係首頁之後就比以前慢左,但仍可以接受,但最近呢一、兩個星期間唔中就要click twice or even more the website 先可以開到,最近個次就係尋晚十一點幾啦。

我都唔知係我部電腦問題,淨話我有問題呢?

ok..我會observe 下..But 有時未必係個forum 0既問題, 因為我發覺近來我用netvigator 唔係好stable...

原帖由 metrokid 於 2007-3-11 12:15 發表
ok..我會observe 下..But 有時未必係個forum 0既問題, 因為我發覺近來我用netvigator 唔係好stable...

metrokid 壇主,

Thanks a lot again !

Phase II, still have this problem?
原帖由 phaseII 於 2007-3-11 17:01 發表

metrokid 壇主,

Thanks a lot again !

原帖由 metrokid 於 2007-3-13 00:36 發表
Phase II, still have this problem?

Hi metrokid,

尋晚八點幾我入 Forum 睇 posts,都仍然有問題。
但係我今朝早發覺 back to normal 喎 .  No problem la .
你有冇整個呀?
thanks a lot !

mo wor...havent changed anything wor...

原帖由 phaseII 於 2007-3-13 08:43 發表

Hi metrokid,

尋晚八點幾我入 Forum 睇 posts,都仍然有問題。
但係我今朝早發覺 back to normal 喎 .  No problem la .
你有冇整個呀?
thanks a lot !

原帖由 metrokid 於 2007-3-13 10:04 發表
mo wor...havent changed anything wor...

metrokid,

咁奇怪 !  :o
你緊係幫我祈禱 la ............... ha ha ha

今晚個網又係變得好慢,好難入,其他網站都冇咁0既情況

我都唔知..可能係server問題....唉....

如果係我都真係無能為力...

原帖由 MTR 於 2007-3-14 22:17 發表
今晚個網又係變得好慢,好難入,其他網站都冇咁0既情況

會唔會係 hosting company 條線既問題?

maybe ga...if this problem persists I'm gonna complain.

原帖由 lepoint 於 2007-3-15 11:45 發表
會唔會係 hosting company 條線既問題?

如是free hosting,試下去除google廣告。
如是租用 hosting,可以向web hosting company投訴。