返回列表 發帖

核突 + 醜 !

又有人將抹黑單張放入信箱, 點解今次冇人話要翻查cctv 嘅 ?呢啲係咪叫做只准州官放火 不准百姓點燈?!

我對你哋班"會所重標團隊"好失望,話人哋無能 。歷屆業委代表 你哋都有份撰佢哋出來為大家作事㗎!佢哋都係義務㗎!你哋班人知唔知佢哋付出幾多私人時間去為我哋跟進屋苑嘅事呀?

你哋嘅團友都有人曾經係業委/主席佢哋都係無能啫?!

其實港鐵係業權大股東,佢有權定個遊戲規則。邊個做業委都會比人話無能 !

今屆嘅業委成員最核突,日日喺facebook寫文章,派單張翳契弟(港鐵)盡快確認你哋嘅尊貴業委身份……..

醜!
我十分期待睇下今屆嘅業委有幾多料子 + 能耐同港鐵玩。

P.S. 重標 = 執人二攤 ......
       只要將前人做嘅嘢,改下啲 terms and conditions (通常係降低條款) 就可以領功嘅啦。唔係好叻啫!

做左呢行幾十年,從未失手過。

OMG!

呢班高人噚日下午重去到港鐵總部示威.........

...呢班人未正式委任已搞到我哋屋苑出晒位...........好嘿!

吹佢哋唔脹

如果你想我哋嘅屋苑繼續出位 或好想繼續睇戲,…………

……..… 請委任   X寶儀姐姐 或佢班'叻人'團隊!

…...千奇唔好比佢沉!

P.S.
我巳經買定….花生…….署片等睇戲。

呢排會所課程已經加價中.....
我都等堆田區臭完, 開始自己屋苑發臭, 最敝佢好多業主, 只願簽個名, 但都唔諗下係咪授比個啱既人
我地屋苑臭名到咁, 將來仲有無好公司會來投標???????
質素服務若果下降埋, 真係多謝佢地呢班人唔小 !!!!!!!!!!

不是重標成功了嗎? 好似好多人聽亞婆講喎。上咗年紀都咁熱心,好似老中青都努力中。但警察昨晚又來做甚麼?

幾時減咗管理費? 是否也成功爭取了?

呢排會所課程已經加價中.....
我都等堆田區臭完, 開始自己屋苑發臭, 最敝佢好多業主, 只願簽個名, 但都唔諗 ...
storm 發表於 2017-4-24 12:43

道理好簡單,低價中標梗係高價搞課程㗎啦,如果唔係邊有錢賺。

睇住啦,加價陸績有來。

不是重標成功了嗎? 好似好多人聽亞婆講喎。上咗年紀都咁熱心,好似老中青都努力中。但警察昨晚又來做 ...
小薯仔 發表於 2017-4-25 17:04

…...減管理費?!
除非港鐵CEO先減人工啦!

又係地鐵錯。CEO 叫重標

一直以來港鐵有業權嘅屋苑管理費都係好貴。

買得佢嘅屋苑就要預咗比貴嘅管理費。

上 Google search  "港鐵有業權嘅屋苑"  就可以揾到好多 information。

要知依家管理費喺咪貴過其他港鐵有業權嘅屋苑,就要用番港鐵嘅屋苑做比較。(重要係地鐵上蓋喎!)

用其他屋苑做比較係無意思㗎。

........又係港鐵錯!

一直以來港鐵有業權嘅屋苑管理費都係好貴。

買得佢嘅屋苑就要預咗比貴嘅管理費 ...
AlienB22 發表於 2017-4-26 11:43

預咗貴就唔洗監管?雙手辛勞打工無條件送錢比人?這班當選業委唔掂,個班落選嘅嗰日地鐵咨詢會我地後面坐覺得好驚嚇,像瘋了一樣,狂駡狂叫,一隻手拍唔響,話攪亂屋苑,兩班人都有份

回復 11# mt23
監管港鐵 ?談何容易?!

有部份上屆嘅業委成員任期末完已經搞內杠,搞出個什麽"會所重標團隊"。認叻...攞威….攞彩,跟住兩班人互相抨擊。

.....真係冇眼睇。

港鐵就睇到爽丫丫!

要監管人哋,喺咪要自我撿討先?!

(哪...會所課程加價就唔關呢班'叻人'事嘅,係當晚大家投票揀選出嚟嘅;大多數票鍾意平嘛;仲拍晒手掌!依家就要用者自付啦。)

回復 12# AlienB22

我都係路過,咁難嘅事有人做點解唔支持?

核突就是多得班顛佬成曰call警察浪費警力!

你想減管理費?弓長放縱左mo咁多年,加少d你應該感恩啦,一日便可攺咁多年惡果?
去年弱勢新業委查數、其他種種阻難下,令actuals比mo 2016 budget 駛少約300萬!

識數自己睇下d financial reports 啦!

2015由弓長當主席定落嚟嘅2016預算案budget虧損700K HKD

幾位新業委努力不懈2016變咗有actuals盈餘2 Mil HKD啊,唔識喺度嘈就真係獻醜