返回列表 發帖

抽油煙機

二期抽油煙機開唔着,有無鄰居可賜教?call Whirlpool?

這是舊款whirlpool 已冇零件換,開不到應是電子板壞。有師傅能幫你改為遙控開關,但要收$1300以上。我自己就買了全新的抽油煙機KDK-711K連基本安裝都是$1500,但缺點是安裝後與牆身有虛位,不夠原來的美觀,但廚房通常工人用多,所以對我不大影響。優點是吸力肯定比之前好和不怕舊機不知幾時又壞其他零件

thanks for your tips

回復 2# mliu2

KDK 711 油湮機系邊度買呀!

我屋企部機都系岩岩壞左,請問你買的抽油煙機KDK-711K連基本安裝$1500
在那裡買,可唔可比地址我呀! Thanks!

看price.com.hk

看price.com.hk
mliu2 發表於 2014-7-29 07:57

please P.M me thanks

回復 6# mliu2

去 http://www.price.com.hk/網站睇過啦! 部機都要$1360 ,送貨加$80-$100
   安裝要件300幾,無可能$1500全套

我去年買的,現在可能加價了

這是舊款whirlpool 已冇零件換,開不到應是電子板壞。有師傅能幫你改為遙控開關,但要收$1300以上。我自己就 ...
mliu2 發表於 2014-7-12 09:44

Hello mliu2 兄,

我剛成為二期業主,發覺抽油煙機都是壞了,請問可否告知在那裡購買及安裝呢?

如冇記錯我應是經以下的公司購買及加錢連安裝,用了超過一年操作正常,缺點是噪音很大,工人姐姐在廚房裡經常聽不到我們在廳中叫她
http://www.price.com.hk/starshop.php?s=2175

如冇記錯我應是經以下的公司購買及加錢連安裝,用了超過一年操作正常,缺點是噪音很大,工人姐姐在廚房裡經 ...
mliu2 發表於 2015-6-17 08:45

萭分感激!

如冇記錯我應是經以下的公司購買及加錢連安裝,用了超過一年操作正常,缺點是噪音很大,工人姐姐在廚房裡經 ...
mliu2 發表於 2015-6-17 08:45

幾年前親戚亦買過KDK, 噪音真的去到不能接受的地步, 而且個外型都幾笨下...

我今年剛轉左富士皇, 靜十倍都吾止

幾年前親戚亦買過KDK, 噪音真的去到不能接受的地步, 而且個外型都幾笨下...

我今年剛剛轉左 ...
C_S 發表於 2015-6-17 12:18

請問係咪第二期,原本惠而浦機?。可告知邊度買/安裝嗎?謝謝。

請問係咪第二期,原本惠而浦機?。可告知邊度買/安裝嗎?謝謝。
hfceddie 發表於 2015-6-18 15:01

我剛剛換左富士皇果架唔係呢個屋苑
富士皇鋪頭就係將軍澳地鐵站裡面D鋪仔樹, 大約係759附近

按我看都會可能啱用的款式

佢公司有自己師傅上門送貨, 拆機, 及安裝一條龍服務的

黎我樹安個師傅好型架, 有D似日劇D型佬咁款
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊成為會員