返回列表 發帖
我們請管理處和業委會同商場管理處商討要重視此不當的行為再發生, 要商場管理處真的要做番啲嘢, 散播細菌可大可小,咁無公德和咁衰的人, 望佢踩番自己篤屎. 另外在 <公眾潔淨及防止妨擾規例>,任何人在街道、公眾地方或公眾看得見的地方大小便,或准許所照顧的十二歲以下兒童在沒有合理因由下隨處大小便,即屬犯罪,首次定罪可罰款五千元,再犯者則可罰款一萬元。商場管理處理應知道這條例.

麻煩業委團反應一下,謝

麻煩業委團反應一下,謝
DeDe 發表於 2012-2-1 15:50

我係業委主席李SIR,你所講的問題於兩個月前已著MO跟進,當時亦發現有糞便及洗手間發出臭味。
當然,你現在再發現相同的問題,我亦會著MO再發信給商場置富管理公司作改善。

我係業委主席李SIR,你所講的問題於兩個月前已著MO跟進,當時亦發現有糞便及洗手間發出臭味。
當然,你現 ...
win1216 發表於 2012-2-1 16:26

兩個月都搞唔掂 !!
MTman  TAMAMA

當然,你現 ...
win1216 發表於 2012-2-1 16:26

吾該李生,請叫MO派人檢查走廊D嗅味係邊到嚟,因為廁所入面都無咁嗅,同埋照你所講2個月到而家都無改善,你可否出全體簽名信,迫MO做嘢,如果你只是講咗就當完成任務,又吾follow up.咁不如吾好話比我地知你己做咗嘢,或者你可以考慮交比其他人做主席.

Like "我係業委主席李SIR" Like

吾該李生,請叫MO派人檢查走廊D嗅味係邊到嚟,因為廁所入面都無咁嗅,同埋照你所講2個月到而家 ...
DeDe 發表於 2012-2-6 10:16

商場是由置富產業管理的,我們屋苑MO或清潔工人若能直接處理便不會有這種情況;而兩個月前經溝通後曾改善過一段時間,現在又故態復萌而已。
至於你建議以簽名行動以示抗議是可行的!
最後,見你措辭咁唔客氣,我哪裡冒犯你呢?

我諗我都係稱呼你李生吧,因為你叫自己李sir,但我又吾知你sir稱的由來?
其實我並無怎樣不客氣,只因這個case己經歴很久,而你嘅然提到己做嘢,但無跟進,可能你工作忙,又吾係住都會,所以不能常觀察這堛瑰藿,反正做業委主席是義務無人工的,才勸你找人接替,自己吾勝任不如退位讓賢
(It just a warmest regards)

我通常都係警察同教書先生先稱呼佢做阿sir.

我通常都係警察同教書先生先稱呼佢做阿sir.
kkleung 發表於 2012-2-7 15:48

非常同意,只有警察先叫自已呀sir,而教書的不會叫自己呀sir.只有佢的學生先會尊稱佢乜sir,教書嘅對非佢學生的外人只會自稱貴姓或乜生.如果有些人自以為高高在上要人尊稱乜sir,吾怕吾好意,好難滿足佢虛榮心.其實我地想有一個務實的幸執行者,我地會好高興及感謝佢為屋苑的付出,會心存感激.但請記住所有住户人人平等,我個人絕不喜歡有人自已為高高在上係一般住户的頂頭上
司或土皇帝.