返回列表 發帖

密蜂入屋

呢個星期已經第2次有大大隻既密蜂跟住露台涼既衫入屋...大家多唔多呢個問題呀??

好怕佢走左入阿女D衫到呀..

小第6座C個面

呢個星期已經第2次有大大隻既密蜂跟住露台涼既衫入屋...大家多唔多呢個問題呀??

好怕佢走左入阿女D衫到呀 ...
Ivan_s 發表於 2012-1-5 11:24

Me too, 3座向內園–樣有, 我仲耍比蜜蜂針過一次

我懷疑可能建明村後山燒咗, D蜜蜂無野食又無家可歸, 所以飛咗黎我地度........

我住第10座, 試過夜晚有隻超大蜜蜂飛入房,比佢嚇死!

same here, it happens many times.

我住第10座, 試過夜晚有隻超大蜜蜂飛入房,比佢嚇死!
gooday 發表於 2012-1-5 15:34

same as me, 3 times already, I'm in Block 3.

我都試過!

好怕佢走左入阿女D衫到呀 ...
Ivan_s 發表於 2012-1-5 11:24

打孖黎!

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊成為會員

just killed one yesterday with my slipper.

just killed one yesterday with my slipper.

我住中層, 今朝著襪返工, 點知襪入面有隻蜜蜂, 痛到叫左出黎, 隻腳趾即時腫左, 入左急証室, 返唔到工, 要食藥,  唉, 點解住咁高都有蜜蜂架? 好驚.....

冬天比較小, 夏天個時仲多

呢排唔知做咩無啦啦又多番, 可能真火燒山

入冬後有兩次, 好大隻的

Me Too,real Big one ,叫胡蜂,上個月2次,其中一次搏鬥咗一晚才攪掂.有無得叫管理處call漁農處幫手?

密蜂入屋

上個月我個囡(五歲)大叫隻手有隻

有咁多鄉親父老都有咁嘅遭遇,有無高人指點下點化解呢