返回列表 發帖
他沒有說是老師.
只說是校管會人.
可能是家長代表!!!

他沒有說是老師.
只說是校管會人.
可能是家長代表!!!
longman 發表於 2011-4-4 14:40

唔好意思, 講得唔係太清楚,朋友話佢上台參選次次都話自己十幾年前都係做教書!   所以我意思只係話  以前係當過老師, 但佢現在已經冇再教書 係香港學生好彩!

回復 47# Zzman168888

我記得何金榮政綱提到佢宜加係賣藥. 向我們推銷佢的"封路建議"
主席又係教書, 秘書以前又係教書, 學界有佢地真係想
吾知呀副主席又係什麼background 呢?

回復 44# Zzman168888

我真係覺得OC需要有一個比較親民的溝通渠道例如blog or facebook, 宜吾係班oc講有什麼吾滿意正係識叫我們向管理處反映及討訴. 佢地不配做我們代表

業委會之決定已不能改變
但若大家有不滿, 應可直接向執行者, 即港鐵管理公司反映
港鐵管理公司有最終的執行權

港鐵管理公司職員其實亦係夾心人
但我覺得他們是願意聆聽的
反正業委會不用理我們, 我們有意見不妨直接向管理公司反映好了

不如開一個 FACEBOOK 組群,  將 主席的事供開比全港市民, 另外有相應行動時,各業主可以知道, 大家認為如何?   組群名可以係   [ 罷免都會駅業主委員會主席李柏棠組群]  , 大家覺得可行?
Zzman168888 發表於 2011-4-4 13:29

我認為不可行
因很多人, 尤其年紀大一點的業主是不玩FACEBOOK的
再者, 上次抗議商場搵報紙佬煲新聞已攪到一鑊粥
再黎多次真係會笑死隔離

回復  Zzman168888

我真係覺得OC需要有一個比較親民的溝通渠道例如blog or facebook, 宜吾係班oc講 ...
puipui 發表於 2011-4-4 18:52

我認為較理想的做法是
由業委和管理公司商討方案, 再出通告給各業主收集意見
然後各座業委根據各座居民的意見去投票
這樣的決定來得有說服力得多

但為什麼他們不願意 ?
因為有人覺得5,6,7座的住戶一定會不敵1,2,3,8,9,10的住戶
所以最好唔諮詢, 9個人決定算了, 一切在掌握之中

我觀察所得
3,5,6,7的業委是必定連成一線的
1,8,9,10亦是
唯一變數係2座的業委

可吾可以請前兩屆有正義感的業委出來評評理? 話晒大師兄出馬, 可以出嚟幫吓手, 聲援我哋呢班業主. 又或者每當我哋见到2,3,5,6,7座業委, 就向佢問好, 希望他們能回心轉意, 不要再做show, 為我們謀福祉.

吾記得7座李主席不是住喺度tim

回復 47# Zzman168888

參考:http://www.bethel.edu.hk/content90.htm

「根據本會會章之選舉章程規定:第(三)點第4項 『如只得一位候選人參選,則候選人將自動當選。』。因此,何金榮先生自動當選成為伯特利中學第二屆法團校董會校友校董。」

挑!講到自己幾勁幾勁,原來只係無人選而自動當選!

參考:http://www.uwants.com/viewthread.php?tid=5117847

何生以為自己選緊業主法團主席 .......叫佢攪清楚至好選啦
講得對呀,我好鬼僧個條友,做緊業主立案主席想轉做議員,真係.....大想頭,就算咁好彩比佢做到,我相信都係1年貨仔。

何生以前住觀塘,但係格衰得罪晒屋苑D人,所以搬左過黎。
依家佢響E度個朵臭晒佢又搬啦!

大家可以查下,佢個單位賣左啦,不個我都係建議大家查下佢之後住邊好過,佢住邊就攪到邊度污煙瘴氣!
一下唔覺意買左個單位響佢附近就該燴lo...