返回列表 發帖

[beta] 用 Android 上討論區教學

Step 1: Download and install 大板凳 for android here:
http://dabandeng.com/mobile.php   
or

Step 2:
入 "搜尋論壇" search "metrotown". 注意: 係"論壇列表"係冇list我地論壇嘅.

Step 3:
確認連接到 http://www.hkmetrotown.com/

Enjoy~!!

以後係"我的論壇"可以見到"相聚@MetroTown", 唔洗每次 search. 另外大板凳係支援登錄同發貼嘅.

唔知會唔會方便過上Web版, 不過比你地多一個選擇. Feedback is appreciated.
講你又唔聽  聽你又唔明
明你又唔做  做你又做錯
錯你又唔認  認你又唔改
改你又唔服  唔服又唔講

Step 1: Download and install 大板凳 for android here:

or  

Step 2:
入 "搜尋論壇" search  ...
metrokid 發表於 2011-2-18 09:14

用 browser 都 上到, 係出唔到公仔姐

事實呢家野唔會亂講, 講左就會變事實
事實唔怕講, 講左解決到就唔會係事實
~~ 喵喵 ~~

回复: [beta] 用 Android 上討論區教學

Faster ma..

Faster ma..
metrokid2 發表於 2011-2-18 10:17

你分左身?

~~ 喵喵 ~~

Afterall this is third party app, not dare to risk my admin password ar

你分左身?
meimeicat 發表於 2011-2-18 10:47

我初時以為又係黃虱攪事, 想 block 佢添呀

都岩
大陸d app都係信唔過

haha dont worryonly i can use username starts with "metro"
我初時以為又係黃虱攪事, 想 block 佢添呀
stern 發表於 2011-2-18 10:54
講你又唔聽  聽你又唔明
明你又唔做  做你又做錯
錯你又唔認  認你又唔改
改你又唔服  唔服又唔講

Afterall this is third party app, not dare to risk my admin password ar
metrokid2 發表於 2011-2-18 10:49

原來 app store 都有, iphone/ipad 都用得

~~ 喵喵 ~~

0" />原來 app store 都有, iphone/ipad 都用得
meimeicat 發表於 2011-2-18 12:09

大板凳 是一款用于 iPhone 和 Android 手机上的论坛访问应用。目前支持的论坛系统有 Discuz 7.* 系列,Discuz X1.5 和 PHPWind 7.5 以及PHPWind 8.3。论坛主可以下载并安装大板凳为你的论坛打造的专门插件,安装后你的用户便可以通过大板凳应用浏览你的论坛。大板凳支持纯文字模式,加上网络压缩技术,打造最好的论坛应用体验!

~~ 喵喵 ~~

Yes ar... anyone volunteer to write setup guide for iphone ar

Yes ar... anyone volunteer to write setup guide for iphone ar
metrokid2 發表於 2011-2-18 13:22

你送部 iphone 比我試咪做volunteer 囉
講笑o者, 應該一樣做法

去 app store search 大板凳 跟住 install 就得, 其他 step 應該一樣

~~ 喵喵 ~~

metrokid2 發表於 2011-2-18 13:22

係呀, 不過英文我 search 唔到, 中文就得, 跟住 search "metrotown" 就得左

但 PM 睇左都仲係當新 pm, 可能要電腦睇左, 佢先會clear 唔當新

去 app store search 大板凳 跟住 install 就得, 其他 step 應該一樣...
meimeicat 發表於 2011-2-18 17:03

這個平時還真沒注意,要關注一下

[beta] 用 Android 上討論區教學

Apps 都唔錯,用起來就手。但不能出香港字!