返回列表 發帖

forum upgraded version 7.2 problems found

綜合部份試用問題.............

- 我部機見唔到有"其他" 的 smiley, 係用緊 IE, 但用 google 就見到
- 引用之前嗰post 啲公仔會唔見左 ...
- 引用時見到一堆"野"
- 就咁引用冇出簽名檔喎, 要用高級模式先會出簽名檔嗰喎
- 用引用時, 個 cursor 要用 mouse 指左先打到野
- 每用一次引用, 都有個 "提醒", 可唔可以取消, 或者有需要時先 tick 提醒 ---> see post 17
- message 冇左分出&入...E 家個私人消息好似係以前INBOX....我搵唔到OUTBOX D 野~~
- 係front page 指住果兩個10大topics 時 見到d 怪獸字呀~~ 壇主已知問題, 處理中
- 其實d 位係點計呢??  洋蔥頭有page 2, 但其他d 就一版都唔夠~~  可唔可以搵d group 埋一齊 eg 酷猴+馬騮仔....同類嗎, 咁咪有番一版比呆呆男law
btw, 放左係"其他"度個兩隻洋蔥頭 , 可唔可以搬番去"洋蔥頭" 度呢

- 係咪無得上載圖片, 而必須用網絡圖片 ? ---->用批量上傳....
- 有部份人既電腦用唔到 smiley....

想改其他color  時見唔到轉色, 只見 前後有括號, 前括號有顏色的名稱...like "red"

用高級模式就好似冇問題~~

可唔可以 default 高級模式呀~~~

事實呢家野唔會亂講, 講左就會變事實
事實唔怕講, 講左解決到就唔會係事實
~~ 喵喵 ~~

how about color? what color u guys want for the theme?

the current one is only temporary.
講你又唔聽  聽你又唔明
明你又唔做  做你又做錯
錯你又唔認  認你又唔改
改你又唔服  唔服又唔講

how about color? what color u guys want for the theme?

the current one is only temporary.
metrokid 發表於 2010-8-23 09:39

personallyl I like this colour as this colour represent the colour of MT/LP image

壇主, 可否default高級模式先 ? 現在嗰個message box 有啲唔方便 ...
胡我牌者,今日之日不可留。自我摸者,明日之後多煩憂。麻雀枱上不稱意,明日再來無憂愁。

顏色可以去自己個個人化設定度轉, 我用緊green ~
胡我牌者,今日之日不可留。自我摸者,明日之後多煩憂。麻雀枱上不稱意,明日再來無憂愁。

stern:
我部機見唔到有"其他" 的 smiley, 係用緊 IE, 但用 google 就見到
引用之前嗰post 啲公仔會唔見左 ...
FIXED??? 引用時見到一堆"野"
就咁引用冇出簽名檔喎, 要用高級模式先會出簽名檔嗰喎
用引用時, 個 cursor 要用 mouse 指左先打到野
每用一次引用, 都有個 "提醒", 可唔可以取消, 或者有需要時先 tick 提醒

McPoknaman:
FIXED???壇主, 可否default高級模式先 ? 現在嗰個message box 有啲唔方便 ...
講你又唔聽  聽你又唔明
明你又唔做  做你又做錯
錯你又唔認  認你又唔改
改你又唔服  唔服又唔講

FIXED??? 引用時見到一堆"野"
FIXED???壇主, 可否default高級模式先 ? 現在嗰個message box 有啲唔方便 ...
metrokid 發表於 2010-8-23 10:51

yes, these 2 were solved

顏色可以去自己個個人化設定度轉, 我用緊green ~
McPoknaman 發表於 2010-8-23 10:42

我唔見喎

stern:
我部機見唔到有"其他" 的 smiley, 係用緊 IE, 但用 google 就見到
引用之前嗰post 啲 ...
metrokid 發表於 2010-8-23 10:51

壇主好野 ~

message 冇左分出&入...E 家個私人消息好似係以前INBOX....我搵唔到OUTBOX D 野~~

我唔見喎
stern 發表於 2010-8-23 11:05

個人中心 --> 論壇個性化設定

message 冇左分出&入...E 家個私人消息好似係以前INBOX....我搵唔到OUTBOX D 野~~
alfredwsk 發表於 2010-8-23 11:07

仲唔可以單一 delete 某d messages topic, 佢會將個會員所有 PM 清除架, 小心

個人中心 --> 論壇個性化設定
McPoknaman 發表於 2010-8-23 11:08

但改左顏色, 好似無左個 forum logo ?