返回列表 發帖
BB1000好似$199
但都平過以前PCCW二百幾, 同埋我好憎PCCW

我都唔想用PCCW, 狗到爆, 之後一早打比佢叫佢FAX比我CUT, 叫左2次都唔FAX又唔寄, 最後我直頭唔比佢算數
TONVAN: 請問你係LP定係MT??

和記狗過PCCW好多,你真係想清楚先轉。

PCCW 直頭係超級勁狗, 之前用距佢搬o左條線養往個number, 然後join o左HGC, 入紙申請轉台,等o左幾個月終於等到合約到,PCCW 在轉台前三十幾日才寄信confirm 你可以轉台,念往已經白供o左幾個月,仲有1個月要比錢無理由唔搬番過來,PCCW 話搬線要先取消你張轉台申請、再加14天以上通知搬線、到安裝好後再按受重新入紙申請轉台、再加多三十日。嘩!已徑白供o左咁耐仲要受多佢50日氣!!!搞到我四個幾月無得用,仲要白供先致火。

hkxn, HGx3,同 PxxW, 根本就係海軍抖水兵
服務水平一鬼樣

如果有睇開now/icable D收費台組合, 尤其貴D既睇波組合, 可以考慮轉icable TV連寬頻, 有幾個人用左一年話幾好, 最重要比你捉到一檔街檔平既話, 個收費台組會合平過now, 扭下計個寬頻仲半賣半送, 五六十蚊一個月。 私摟少人用所以速度幾滿意咁話。 有用開不仿打探下。

PCCW 直頭係超級勁狗, 之前用距佢搬o左條線養往個number, 然後join o左HGC, 入紙申請轉台,等o左幾個月終於 ...
cl88 發表於 2011-7-11 10:30

朋友, 你的情況與我相似, 不過我係寫左好大抽E MAIL再以消委會蘋果東方壹仔等向佢宣戰, 佢至肯收返合理的一百元以下分手費.
佢地賤到你話搬線佢即刻口頭承諾你提供更優惠的PLAN, 等你唔好咁快填FORM CUT佢, 到你等佢成個月, 發現D口頭承諾唔兌現, 到時你再填FORM CUT, 佢已經呃坤左你成個月, 咁你白白養住個NO. 成個月, 佢就起碼可以坤到你一個月月費. 所以, 分手要狠呀!

朋友, 你的情況與我相似, 不過我係寫左好大抽E MAIL再以消委會蘋果東方壹仔等向佢宣戰, 佢至肯收 ...
上班族 發表於 2011-7-11 21:09

嘩, 正一賤精....呢D公司咪叫遺臭萬年

hkxn, HGx3,同 PxxW, 根本就係海軍抖水兵
服務水平一鬼樣

如果有睇開now/icable D收費台組合, 尤其貴D既 ...
C_S 發表於 2011-7-11 11:51

和記我未知, 不早幾日HKBN 唔斷都慢到嘔, 大佬, BB100仲勁過56K, 真係CHEAP, CABLE我又無睇開, 又唔想洗咁多錢...

嘩, 正一賤精....呢D公司咪叫遺臭萬年
likjai 發表於 2011-7-11 22:10

基本上每隔幾期, PCCW就會上壹仔投訴版, 唯一對策就是WEAR爛面同佢死過, 希望佢呃第個都唔好呃你, 不過更佳辦法是盡量跟佢斷交

O岩!!!

和記我未知, 不早幾日HKBN 唔斷都慢到嘔, 大佬, BB100仲勁過56K, 真係CHEAP, CABLE我又無睇開, 又唔想洗 ...
likjai 發表於 2011-7-11 22:11

PxxW 一樣, 尤其果D仲係得8M連線既地方
根本只係為加入TV換左個分幾盒, 一用左now電覒頻道, 繁忙時段真係慢到好似十幾年前上網咁。 停左個now速度會有改善, 但始終某D時段都係慢

之不過人係冇厭足, 反面睇亦可以好易滿足
有時PxxW不少客戶冇見過真正足夠速道的寬頻, 未必會對慢速寬頻太返感
冇細蚊仔打机就一般冇家人會投訴
我地屋苑呢類細蚊仲要係玩iPhone game同iPad game長大, 根本係只用3G電話上網
遲下推出4G電話, 可能家居網上爬行寬頻真係可以涂汰
有人曾經打趣話用部iphone/BB check email 快過屋企既HKxn

近日香港寬頻打電話黎有個500M plan月費15x左右,唔知有冇LP住戶用緊?效果好不好?因為用緊和記真係好唔掂!!!

近日香港寬頻打電話黎有個500M plan月費15x左右,唔知有冇LP住戶用緊?效果好不好?因為用緊和記真係好唔掂 ...
kevin93282003 發表於 2011-9-9 10:53

點唔掂法?

To 上班族, 已看了你廚櫃的Modem

Installed 500M plan......test result (http://www.myspeedmeter.net) show local speed (within HK) very very fast.....but oversea (USA) could be slow...less than 1M speed.

Reference:  Netvigator 30M plan - Test result to USA (Down/Up = 13.59/5.74)