返回列表 發帖

建議新一屆委員會做的事的接龍

1. 活用平台- 平台有很久多地方是浪費用途, 如t1及t10間的通道, 平台公園- 草地/捉迷藏的迷宮.
2. 二期噴水池水壓
3. 活化會所房間-有很多房間沒有妥善使用. eg 5樓兩邊門口旁的房間
4. 5座車道入口的保安-路人在那裡可輕易進入屋苑
5. 平台花園開放時間
6. BBQ場時間-一場的時間不夠燒烤.
7. 提高OC透明度及業主的參與程度
8. 關注新出入口的工程
9. 電視頻道
ANY MORE??

我覺得最重要係全力關注加出入口工程呢個問題........
因為反對人數原本都有3成咁多......一定都有好多人唔開心......
但如果到時出入口完工時整得靚仔.....又對街坊有好處的話....佢地遲o的都會知道昨晚的價值.......
同埋最好同ck及mo 諗個方案......將工程對會所o既影響減到最少就好喇.......

300% agreed

原帖由 sincity 於 2010-5-15 11:27 發表
我覺得最重要係全力關注加出入口工程呢個問題........
因為反對人數原本都有3成咁多......一定都有好多人唔開心......
但如果到時出入口完工時整得靚仔.....又對街坊有好處的話....佢地遲o的都會知道昨晚 ...

我好懷疑
返對既人係可能見新增出入口工程越做得靚
可能越咬牙切齒

原帖由 C_S 於 2010-5-16 05:30 發表

我好懷疑
返對既人係可能見新增出入口工程越做得靚
可能越咬牙切齒

其實 T6-7 都有一部 好似 T9-10 既 LIFT, 唔知通去邊?

事實呢家野唔會亂講, 講左就會變事實
事實唔怕講, 講左解決到就唔會係事實
~~ 喵喵 ~~

原帖由 meimeicat 於 2010-5-16 11:59 發表

其實 T6-7 都有一部 好似 T9-10 既 LIFT, 唔知通去邊?

係咪去 停車場???

原帖由 meimeicat 於 2010-5-16 11:59 發表

架 lift 起邊個位置架?

原帖由 lepoint 於 2010-5-17 14:15 發表

架 lift 起邊個位置架?

T6-7 個食蕉對面囉

事實呢家野唔會亂講, 講左就會變事實
事實唔怕講, 講左解決到就唔會係事實
~~ 喵喵 ~~

原帖由 meimeicat 於 2010-5-17 14:18 發表

T6-7 個食蕉對面囉

ic~ 咁係商場範圍?!?! "我估" 主要係比對面屋村既人用的~ 對面入伙會開始用的了~

1.  維景和將中分別出了律師信予違返規則的住戶,也有效地阻止了私教。請新一屆OC follow, don't let our MO 亂做
  o野。
2. 請解決外傭在club house 聚集問題。

Restrict vehicle access to podium to nly emergency vehicle. So that we can have a safe podium for our family and more open areas to walk around. It will also save money as we don't need to repair the podium so often.